AHAT (mini geoda)

AHAT (mini geoda)

SMARAGD

SMARAGD

RUBIN (sirovi)

Promjer: 3 cm
Pakiranje: 1 kom
Veličina: 3x3x1 cm
Masa: 35-75 g
Država porijekla: Tanzanija, Afrika
Kemijska formula: Al2O3
Mohsova tvrdoća: 9
Astrološki znak: Ovan, rak, lav, škorpion, jarac
Boja: Crveno-ružičasta
Čakra: Korjenska, srčana
Čišćenje: Najbolje ga je prazniti preko noći u posudi s vodom ili 10 - 15 minuta pod mlakom vodom
Punjenje: Puni se dva sata na suncu ili četri sata izvan dodira sunčevih zraka. Ako se rieđe koristi, onda se puni uz gorski kristal
15,93 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Rubin je dobio ime po latinskoj riječi "rubeus" i znači, "crveno", crveni dragi kamen. Po tvrdoći se nalazi odmah iza dijamanta. Poznat je i pod nazivom kao "kamen života".
Vjeruje se da je to kamen strasti, ljubavi, samopouzdanja, sreće, poštenja, moći i bogatstva. U Kini, budući da je crvena boja sreće, za rubine se govorilo da stimuliraju urođenu životnu snagu i očuvanje postojećeg bogatstva. Njihova predaja također kaže da je car Kublai Khan ponudio cijeli grad u zamjenu za vrlo veliki rubin. U staroj Kini rubine su zakapali ispod važnih zgrada kako bi se zaštitile od negativnih sila, a može se i kod nas učiniti ista stvar, da se rubin postavi u podrum ili prizemlje svog doma radi zaštite.
Burmanski ratnici bili su uvjereni da će ih zaštititi tijekom bitke i štititi od svih negativnih energija. Ti su ratnici pričvršćivali rubine na svoje oklope kako bi bili sigurni od neprijateljskih strijela i koplja, a umetali su ih i pod kožu. U srednjovjekovnoj Europi su vjerovali da će rubin svom vlasniku podariti zdravlje, mudrost, bogatstvo i uspjeh u ljubavi stoga je odavno čest izbor za zaručničko prstenje i vjenčane darove u obliku nakita. Postojalo je vjerovanje kroz povijest mnogih nositelja ovog kamena, da štiti od kuge, negativnih sila i entiteta. Postoji mnogo zapisa na povezanost rubina s vatrom i toplinom, a i povezivanja rubina s moralnom i duhovnom čistoćom. Rubini i safiri su prirodni oblik supstance koja se zove "korund" (aluminijev oksid). Jedina razlika između rubina i safira je u njihovoj boji. Kada je korund u svom najčišćem obliku, on nema boju, svaka boja koja se pojavljuje u korundu proizlazi iz tragova kemijskih nečistoća. Jedna od glavnih kemijskih nečistoća pronađenih u rubinima je krom i to je ono što im daje nevjerojatnu crvenu boju.
Što je veći sadržaj kroma, to će kamen biti crveniji a pritom bogatiji i vrjedniji. Smatra se jednim od četiri najvrijednija draga kamena, zajedno sa safirom, smaragdom i dijamantom.
Ovaj kamen donosi cjelovitost, odanost i sreću. Povećava velikodušnost i donosi blagostanje, romantičnu ljubav, budi davno uspavale strasti i pojačava seksualnu aktivnost. Poznato je da se rubin koristi za liječenje od iscrpljenosti, davanje životne energije, a smanjuje i hiperaktivnost. Zaštitnik je doma, nekretnina, djece i psihe. Ovo je kamen visoke energije i moći, donosi iscjeljenje na svim stupnjevima. Potiče strast za životom, poboljšava motivaciju i u postavljanju realnih životnih ciljeva. Rubin donosi pozitivno i hrabro stanje uma, entuzijazam, povišenu svjesnost i odličnu koncentraciju.
Pomaže u mršavljenju fizičkog tijela. Rubin detoksicira tijelo, krv i limfu, liječi groznicu, infektivne bolesti i slabu cirkulaciju. Iznimno je koristan za srce i krvožilni sustav. Stimulira nadbubrežne žlijezde, bubrege, reproduktivne organe i slezenu. Rubin otkriva unutrašnju snagu, daje čovjeku hrabrost i snagu da se ide naprijed unatoč životnim preprekama. Pobuđuje želju za životom i potiče osobu da slijedi svoje strasti. Stimulira pinealnu žlijezdu koja je odgovorna za pokretanje proizvodnje melatonina u mraku.
Rubin je kamen zaštitnik u mnogim aspektima, psihološki, emocionalni, mentalni, a ima reputaciju da čuva sigurnost putnika. Rubin potiče jasnu vizualizaciju i pomaže u aktiviranju lucidnih snova.
Rubin se vrlo dobro kombinira u paru s mineralima:


Plavi safir = Samokontrola, odlučnost, hrabrost.
Rozenkvarc = Buđenje vatrenih strasti, iscjeljivanje prekinutih veza
Opsidijan = Snažno uzemljuje osobu kroz korjensku čakru
Crveni jaspis = Oslobođenje od ukorijenjenih strahova, daje osjećaj sigurnosti
Zeleni aventurin = Oslobođanje tuge i trauma iz srčane čakre
Ahat mahovinasti = Jačanje srčane povezanosti s prirodom, životinjama i biljkama
Šungit = Izbjegavanje najtežih opasnosti, služi kao štit i zaštitni talisman od svih vrsta negativnih energija

Rubin predstavlja godišnje doba, ljeto i mjesec, srpanj.
Također sa njim se obilježava, 15. i 40. godišnjica braka ili ljubavne veze.
Nalazišta su mu svugdje po svijetu, u Kambodži, Burmi, Indiji, Brazilu, Tajlandu, Šri Lanki, SAD-u, Keniji, Tanzaniji, Norveškoj, Pakistanu, Kolumbiji, Škotskoj itd.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: