SERPENTIN-Privjesak

SERPENTIN-Privjesak

SELENIT-SRCE-Privjesak

SELENIT-SRCE-Privjesak

LAPIS LAZULI-Privjesak (obelisk)

Veličina: 3 cm
Masa: 5-7 g
Sastav materijala: Legura cinka
Država porijekla: Afganistan
Kemijska formula: (Na.Ca)8((SiO4S.Cl)2(AlSiO4)6), silikat
Mohsova tvrdoća: 5-5,5
Astrološki znak: Bik, vaga, strijelac
Boja: Plava s raznim nijansama i zlatnim točkicama pirita, neprozirna
Čakra: Grlena, čeona
Čišćenje: Kratko pod mlazom vode, jer u sebi sadrži i dijelove pirita. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 1-2 h. Preko noći u suhoj posudi s gorskim kristalom
7,96 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Lapis Lazuli je metamorfna stijena koja sadrži lazurit, koji mu daje prepoznatljivu plavu boju. Također može sadržavati kalcit, pirit i manje količine drugih minerala. Ime je izvedeno iz latinske riječi "lapis" što znači, "kamen" i perzijske riječi "lazaward", što znači "plavo". Naziv "lapis lazuli" znači, "plavi kamen", a ponekad se naziva jednostavno, lapis. Najkvalitetnije naslage nalaze se u nalazištima Sar-e-Sand u planinama Hindu Kush u afganistanskoj dolini rijeke Kochka. Važno je napomenuti da se za razliku od većine minerala, lapis lazuli nalazi u špiljama, a ne u tradicionalnim rudnicima. Najčešća nalazišta su i u Indiji, Kanadi, Pakistanu, Burmi, Čileu, Rusiji i SAD-u.

Ovo je jedna od najstarijih vrsta minerala korištena za izradu nakita, ukrasnih predmeta i eliksira, a poznat je i pod imenom, "kraljevski kamen". Kroz razne civilizacije je bio simbol moći i bogatstva, kod raznih moćnih kraljeva, kraljica, vojvoda pa i faraona.

Poznat je stoljećima na svim kontinentima i smatra se da ga je u Europu prvi donio Aleksandar Veliki iz Perzije. Donio je "Ultramarinum" kamen, poznatu afganistansku vrstu. Poznat je i na Tibetu, a i kod starih Egipćana koji su od njega izrađivali kozmetičke proizvode, zaštitne talismane, ogrlice, najskuplje slikarske boje i pigmente za zidove. Tutankamonova maska izrađena je od lapis lazulija i zlata.

Perzijanci su vjerovali da nebo pokriva ogromna ploča lapisa, stoga su pokojnike sahranjivali s njime vjerujući da će im tako olakšati prelazak u zagrobni život. U Španjolskoj u dvorcu Alhambra, velik dio je također ukrašen ovim dragim kamenom. Ostaci umjetnina i nakita od ovog kamena pronađeni su u ruševinama Troje. Mandarini su u staroj Kini ukrašavali svoje kapice kuglicama lapisa. U jedan dio Taj Mahala (Indija, Agra) ugradili su najljepši kamen lapis lazuli na svijetu. Stari Rimljani pripisivali su mu afrodizijačka svojstva. U srednjem vijeku vjerovalo se da čuva zdravlje i oslobađa dušu od grijeha, straha i zavisti. Zna se da ga je Michelangelo koristio u obliku praha za plave pigmente za bojanje freski u svojoj Sikstinskoj kapeli, a poznato je da ga je i koristio Leonardo da Vinci.

S pravom se naziva kraljevskim kamenom jer vibrira na svim područjima života. Osim što je lijep, ovo je kamen mudrosti, intuicije, ljubavi, duhovnosti, prijateljstva, harmonije i obilja. Njegova nebesko plava boja simbolizira duhovnu razinu i spoj s Božanskim. Lapis Lazuli je kamen koji snažno povezuje energije uma, grla i srca. Jača intelekt, unutarnje vizije i mentalne sposobnosti. Ovo je kamen zaštite. Štiti od psihičkih napada i odbija negativnu energiju od osobe koja ga nosi. Lapis Lazuli privlači sreću i bogatstvo.

Komadići pirita sadržani u njemu, simboliziraju noćno zvjezdano nebo. Ovaj kamen uvodi osobu u misterij životnog postojanja svoje duše i pomaže dokučiti tajne Božanskog stvaranja. Pomaže u vizionarskim snovima i kontaktiranju drugih svjetova. Često se koristi kao pomoć u ostvarivanju kontakta sa svojim duhovnim vodičem.

Općenito pojačava samopouzdanje. Pojačava vjeru, u duhovni život, povezanost s Bogom, a pomaže i kod donošenja životnih izbora. Na grlenoj čakri uklanja strah od javnog govora i nastupa. Pomaže u izražavanju potisnutih osjećaja. Dijelovi pirita u njemu uklanjaju strah i razne nesigurnosti. Pomaže u braku i ljubavnoj vezi izgrađujući čvršći odnos, vjernost, prijateljstvo i predanost. Štiti od ozonskih zračenja.

Na tjelesnoj razini pomaže kod povišene temperature, glavobolje, upale grla, zuba, sinusa, stresa, nesanice i grčeva. Regulira rad krvotoka, štitnjače, hipofize i bolne menstruacije. Pomaže kod depresije i kao prevencija protiv infarkta, moždanog udara i stvaranja tumora. Eliksir od lapisa koristi se kod upale očiju, prišteva na koži ili prilikom uboda insekata. Osim čišćenja pod vodom, ovaj mineral se može zakopati u zemlju preko noći kako bi se očistio, a najbolje je u noći punog mjeseca.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: