OPAL-PLAVI-ANDSKI-S rupom (2,5 cm)

OPAL-PLAVI-ANDSKI-S rupom (2,5 cm)

ŠATUKIT-S rupom (2-3 cm)

ŠATUKIT-S rupom (2-3 cm)

TOPAZ-Srebrni privjesak (1 cm)

Pakiranje: U plastičnoj kutiji za nakit
Veličina: 1 cm kamen+1 cm srebrni privjesak
Masa: 1 g
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: Al2SiO4(F,OH)2
Mohsova tvrdoća: 8
Astrološki znak: Ovan, lav, škorpion, strijelac
Boja: Zlatno žuta, prozirna
Čakra: Pupčana, solarni pleksus
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. U suhoj posudi preko noći s hematitom
Punjenje: Osjetljiv je na direktno sunce. Preko noći uz gorski kristal
23,89 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Za topaz se vjeruje da njegov naziv potiče iz sanskrtske riječi "tapas", što znači "vatra". Ovaj dragi kamen također se naziva i vatreni topaz, dugin topaz ili aljaški topaz. Topaz u sebi sadrži aluminij, silicij, fluor, kisik i hidrogen koji se kristalizira u obliku malih prizmatičnih kristala. Najčešće je zlatno-žuti ili prozirni, a postoji još plavi, ljubičasti, smeđi ili narančasti.

Postoji više pismenih zapisa o mogućnosti porijekla njegovog naziva. Riječ "topazos" povezana je s malim otokom u Crvenom moru kojeg su Grci u antičko doba zvali "topazios". Sada je otok poznat pod imenom, Zabargad ili otok Svetog Ivana. Malena kopnena masa imala je naslage peridota, koji su se u to vrijeme zvali "topazos". Egipćani su vjerovali da zlatno-žuti topaz zapravo pohranjuje sunčeve zrake u sebe i da je direktno povezan s božanstvom sunca – Ra. Vjerovalo se da daje snagu onome tko ga nosi, privlači sreću i da sadrži u sebi iscjeliteljske moći. Vjerovalo se da kamen ima moć otjerati zlo (ili negativnu energiju) dok povećava pozitivne osjećaje i energiju. Stari Grci su ga povezivali s božanstvom Apolonom. U keltskom horoskopu, osoba rođena u znaku Gloga, ima topaz za zaštitni kamen. Zapisano je u Bibliji da se topaz nalazi na prsnom oklopnom štitu velikog svećenika Arona, te kao deveti temelj u zidu Novog Jeruzalema u knjizi Otkrivenja. Sveta Hildegarda iz Bingena u 12. stoljeću s njegovim eliksirom liječila je umorne osobe, oslabljen vid i oči tako da ga je tri noći ostavljala u vinu i od te otopine pravila je obloge. Zanimljivo je da Portugalska kraljevska kruna sadrži 1.600 ct prozirnog topaza.

Topazu u prošlosti su određivana razna čudesna djelovanja. Muškarcima je koristio za razvijanje razuma, plemenitosti i potencije, a ženama bi donosio ljubav i plodnost. Topaz je simbol sunčeve energije. Njegove boje unose u naš život sunčevu toplinu, žar koji otvara srce prema ljubavi, a iscjeljuje ranjenu dušu. Jača verbalnu komunikaciju s drugom osobom.i pomaže u boljem otvorenom pokazivanju osjećaja.

Povezan je s pupčanom čakrom i čakrom solarnog pleksusa. Osobama pomaže da ostvare svoje ciljeve, dajući im energetski poticaj i povećavajući njihove manifestacijske sposobnosti. U poslovnom smislu, smanjuje raspršenost i povećava šanse za uspješno ostvarenje poslovnih i financijskih ciljeva.

Ovo je kamen koji pokreće, budi, aktivira, jača samopouzdanje, osobnu volju, hrabrost i odlučnost. Odličan je iscjeliteljski kamen, podiže imunitet organizma, naročito kod poboljšanja zdravlja nakon operacije jer ubrzava regeneraciju tkiva, cirkulaciju krvi i općenito zacjeljivanje rana. Jača apetit, zubnu caklinu, kosu, kosti i pokreće metabolizam. Pomaže kod bolesti žučnog mjehura, jetre, bubrega ili endokrinih problema.

Pomaže osobama koje imaju alergije, astmu, upale sinusa i pluća. Može pomoći u problemima sa štitnjačom, grlom, timus-prsnom žlijezdom ili jednjakom. Smanjuje stres, prerano starenje i umanjuje probleme s plodnošću.

Stavljanjem topaza pod jastuk prije spavanja, umanjuju se tjeskobe, brige, napetosti i umor kod osobe. Koristi se kod proricanja s tarot kartama, runama i sl. Koristan je i kod afirmacija za zakon privlačnosti.

Po Feng Shui i Vastu znanosti, ovaj topao i živahan kamen trebao bi biti postavljen u dnevni životni prostor kako bi privlačio dinamične energije u prostor.

Uz čišćenje pod vodom i uz hematit, poželjno ga je očistiti i s Palo Santom ili bijelom kaduljom, a može se ostaviti i vani u noći punog mjeseca.

Osim za vatrene znakove, ovo je kamen posebno povoljan za sve rođene u mjesecu studenom.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: